Adore

Hona ca 6 years 11 months.

(Från Alskog) - Adore är en vacker röd hona som ännu behöver tid att lära sig lita på oss tvåbeningar. Hon gör framsteg hela tiden och älskar sin stora och underbara rastgård där hon vistas mestadelen av dagarna. På kvällarna kommer hon in och äter och tittar på när de andra katterna kelar eller busar med oss.

Alfta

Hona ca Adult.

(Från Alskog) - Alfta är en söt liten tjej som gärna kelar med dem hon känner sig trygg med. Hon svansar omkring och kommer närmare och närmare när de andra katterna flockas kring personalen och är nyfiken och vill vara med. Hon har bott i ett hem med en familj men kom på retur när hon började kissa inne. Sedan hon fått möjlighet till utevistelse i våra stora rastgårdar har hon varit helt rumsren och föredrar uppenbarligen en ute-toalett. Alfta kräver pälsvård och sällskap av en annan katt.

Alvar

Hane ca 7 years 3 months.

Alvar är katthemmets största godisgris! Han kommer alltid rusandes när vi har besök eftersom han vet att det kan innebära godis. Får han inte tillräcklig uppmärksamhet jamar han högt för att påminna oss om hans existens. Alvar är jättekelig och gosig men behöver tid att landa i ett nytt hem innan han visar den sidan. Han revirmarkerar gärna på katthemmet där det är så många andra katter men slutar förhoppningsvis med det i ett hem. Han behöver sällskap av minst en annan katt och det behöver vara en individ som är trygg i sig själv och som inte mobbas. Alvars bästis är Knutte, de är som ler och långhalm när det vankas godsaker eller kärlek. Alvar vill gärna bo på landet med möjlighet att gå ut.

Ariele

Hona ca 7 years 7 months.

Ariele är en vacker tjej som gärna leker för sig själv. Det är ofta vi finner henne inne när alla andra är ute i det vackra vädret. Hon vill inte gosa utan håller sig på behörigt avstånd med full koll på vad som händer kring henne. Hon skulle nog fungera bäst som stallkatt då hon gärna kissar i de andra katternas sängar. Förmodligen skulle det beteendet försvinna med färre katter kring henne. Ariele är riktigt busig och man blir lätt stående med ett leende på läpparna när hon har rally runt hela avdelningen.

Azalea

Hona ca 13 years 11 months.

(Från Fårösund) - Azalea har sitt permanenta hem på katthemmet. Hon respekterar och litar på personalen så länge hon får vara ifred. Hon uppskattar dock att få lite godis emellanåt men helst då uppe på en hög hylla eller ute i rastgården. Hon trivs med sina kompisar och att få mat och en torr och ren sovplats.

Beatrice

Hona ca 12 years 11 months.

(Från Fårösund) - Beatrice är en av damerna som inte bryr sig nämnvärt om människor. Hon är glad och nöjd om hon får mat, rena bäddar och lådor, samt sällskap av de andra katterna. Hon har de vackraste gröna ögon och det kliar i fingrarna att få klappa på henne där hon ligger och sover så sött. Dylika försök möts dock av att hon går undan och ger oss långa förnärmade blickar. Se men inte röra! Beatrice skulle passa ypperligt som stallkatt tillsammans med någon annan katt som sällskap.

Blossa

Hona ca 3 years 5 months.

Blossa är en bedårande söt tjej som har gjort stora framsteg sedan hon kom till oss. Hon är nyfiken och älskar när man fjäskar för henne med lite extra god mat. Då får man även kela med henne länge och hon vill gärna ha mycket uppmärksamhet hela tiden. Hon är god vän med de andra katterna men tycker rastgården är för liten och tar sig gärna en promenad i omgivningarna på dagarna. Blossa behöver lite tid för att landa i ett nytt hem men blir med en del tid och tålamod en väldigt trevlig kisse för någon som vill ge henne en chans. Är du den personen?

Chardonnay

Hona ca Senior.

(Från Hästnäs) - Chardonnay är en rund och gosig tjej som bor på kontoret. Hon går ut och in som hon vill och väntar otåligt på sitt torrfoder på kvällarna. Hon är kelig och glad och behöver lite tid att landa i lugn och ro i ett nytt hem innan hon visar sin bästa sida igen.

Dimma

Hona ca 11 years 7 months.

Dimma är en av våra skyggaste katter och har sitt permanenta hem hos oss. Hon är god vän med de andra katterna men undviker helst att komma för nära oss tvåbeningar. Hon trivs i sin rastgård men sover gärna länge inomhus när vi städat klart. Dimma har en gammal skada på sitt ena öga och är en av våra fina modeller i almanackan för 2018.

Effie

Hona ca Adult.

(Från Källunge) - Effie är en alldeles för tjock liten dam som helst tillbringar dagarna ute i rastgården. Hon kräver lång tid för anpassning i ett hem men får hon den förståelsen och tålamodet kommer hon bli en väldigt trevlig familjemedlem. En trygg katt som sällskap skulle hjälpa henne på vägen.

Fanta

Hona ca 10 years 4 months.

Söta Fanta älskar den stora rastgården bakom Spinnis stall. Hon gömmer sig gärna i det höga gräset men kan inte låta bli att komma fram när det vankas godis. Då svassar hon omkring benen på oss och buffar gärna på alla sina fyrbenta kompisar. Fanta är ganska blyg och behöver lång tid innan hon litar på någon ny person.

Feferoni

Hane ca 5 years 7 months.

Feferoni är en välmående individ som gärna är med när det händer saker. Bus är toppen medan kel är lite skrämmande. Hos rätt person kommer Feferoni absolut att fortsätta utvecklas, allra helst om det finns en trygg och kelig katt med för att visa vägen.

Freddy

Hona ca Senior.

(Från Terra Nova, Visby) - Freddy visar tydligt att det är torrfodret hon väntar på när vi ger maten på kvällarna. Hennes svans rakt upp tackar oss när hon knaprar för fullt på bordet tillsammans med de andra kompisarna. Freddy är lite försiktig men låter sig klappas om man är lite försiktig. Hon blir nog bli riktigt kelig i rätt hem med lite tålamod.

Freja

Hona ca 13 years 11 months.

Freja är en av våra äldre skyggisar och hon har sitt permanenta hem hos oss. Hon kommer bra överens med de andra katterna och ligger gärna och sover i en klump med sina kompisar. Hon älskar rastgården och var en av våra fina modeller i almanackan för 2017.

Gardenia

Hona ca 12 years 6 months.

Gardenia är katthemmets matrona. Hon styr och ställer och gud nåde den katt som kommer i närheten när hon äter, leker eller kelar! Hon är alltid framme för gos och godis och älskar att jaga laserpricken, helst på väggen snarare än på golvet. Gardenia bodde länge i ett hem men kände sig aldrig tillräckligt bekväm där för att trivas, så hon fick komma tillbaka till oss på katthemmet. Kanske skulle hon kunna anpassa sig till ett nytt liv i ett väldigt lugnt hem på landet, utan massor av ovana ljud från andra lägenheter, TV-apparater osv.

Glufsen

Hane ca 10 years 6 months.

Vår enödga lilla bandit är alltid med när det vankas godis och kel. Han är först framme när man rasslar med godisskålen och äter med frisk aptit. Ganska snart föredrar han dock en rejäl massage och ger inte upp förrän man lämnar stallet eller rastgården. Glufsen har många kompisar och är en av våra tryggisar som hjälper de nya katterna att finna sig till ro.

Isabella

Hona ca 11 years 6 months.

Söta Isabella är lite blyg och försiktig men kan tillåta sig en liten kel eller två om det är lugnt. Hon umgås oftast med sin identiske (men större) pojkvän Spoky men är vän med alla i stallet. Isabella behöver få landa i ett nytt hem men har stor potential att bli en älskad familjemedlem, allra helst om det finns en annan katt som visar henne vägen. Ja, helst vill hon ju flytta med Spoky då såklart!

Janne

Hane ca 6 years 7 months.

(Från Väskinde) - Janne är en stor, vacker kille som behöver lite tid att landa i ett nytt hem. Han låter sig ännu inte kelas av oss och går gärna undan eller ut när vi alla kommer för att äta lunch. Janne bestämde nämligen själv att han föredrog att bo på kontoret och flyttade helt sonika dit en dag. Han behöver möjlighet till utevistelse och gärna sällskap av en trygg katt.

Jarmo

Hane ca 6 years 7 months.

(Från Väskinde) - Jarmo är del av de coola grabbarna och ses ofta huvudbuffla och kroksvansa med kompisarna i gruppen. Han gillar laserpekaren och glömmer bort att vi kan vara lite skrämmande när han jagar efter den lilla pricken. Jarmo behöver ett hem med kattsällskap och en ägare som förstår att ge honom tid och tålamod för att känna sig trygg igen. Även möjlighet till utevistelse när han väl landat.

Jonas

Hane ca Adult.

(Från Dalhem) - När Jonas kom in låg han bara och försökte göra sig osynlig. Han tyckte vi tvåbeningar var läskiga. Så fort han släpptes ut i gruppen gömde han sig i den stora rastgården och kom inte in förrän vi hade gått hem för dagen och det var tyst och lugnt. Efter ett tag började han komma in på eftermiddagarna när städet var klart och gradvis kände han sig tryggare och modigare och stannade inne även när vi var där. Numera har det vänt och han kommer fram och kelar när han hör att vissa personer kommer. I ett nytt hem kommer han återigen tycka att allt är läskigt men har man tålamod att ge honom den tid han behöver kommer han bli en jättemysig katt, väl värd att vänta på! Jonas är lite för glad i maten och skulle behöva jobba lite på Beach-looken... ;-) Han har nog inget behov av andra katter men en trygg katt som sällskap skulle göra en flytt enklare för honom.

Joy

Hona ca Adult.

(Från Roma) - Joy är en av "tigré-ligan" och man hittar henne ofta bufflandes på andra sidan dörren när det vankas mat. Hon är nyfiken och vill gärna vara med men vill inte ännu bli pillad på, då går hon undan med en förnärmad blick. Joy är kompis med de flesta andra katterna och vistas gärna i rastgården. Hon behöver ett hem med kattsällskap, utevistelse och förståelse för att hon inte har behov av att ligga i knäet. Hon skulle nog bli en väldigt bra gårds- eller stallkatt men även som sällskap om hon får de rätta förutsättningarna (tid, tålamod, respekt).

Knutte

Hane ca 11 years 5 months.

(Från Fårö) - Knutte är killen med ögonen! När han tittar på en ser han rakt igenom hela själen och man påminns varför man varje dag jobbar på katthemmet. Han är helt underbar och charmig med sin enda tand som ofta hakar upp läppen på trekvart. Knutte kommer alltid när vi har besök eftersom han vet att det kan innebär godis. Han är omtyckt av alla och håller ordning i leden. Han busar gärna i rastgården och buffar huvud med alla sina kompisar. Han är helt enkelt en CharmKnutte! Enda anledningen till att han ännu inte hittat ett eget hem är dock att han gärna pinkar revir. På katthemmet kommer det ju ständigt nya individer så behovet finns ju kvar att hålla reviret markerat - i ett hem tror vi dock att han kommer sluta med det efter en initial runda. Vill ni ge honom en chans att älska er?

Lasse

Hane ca 11 years 11 months.

(Från Stockholm) - Lasse kom till oss från Kattstallet i Stockholm då de ansåg att han behövde få utevistelse för att gå vidare i sin utveckling. Han hade bott i ett hem och varit en kelig del av familjen men när han tvingades till katthemmet tappade han all tilltro till människor och bara låg och gömde sig och gjorde utfall när man närmade sig honom. Hos oss fick Lasse en egen rastgård men visade ändå inga tecken på att vilja umgås med oss så han fick flytta till vårt kontor där han kan komma och gå som han vill. Idag går han helst ut när personalen har rast men ligger kvar om vi bara rör oss genom lokalen. Han gör framsteg hela tiden och kommer få den tid han behöver för att komma ihåg hur mysigt det är att gosa. Troligtvis skulle denna process gå betydligt fortare i ett lugnare hem, är du det hemmet?

Lilla Pluttan

Hona ca 6 years 11 months.

Lilla Pluttan är en rolig liten filur. Med sitt speciella utseende och nyfikna sätt är det många som uppmärksammar henne och undrar vem hon är. Hon älskar laserpekaren men leker lika gärna för sig själv och kör då rallyn i hela stallet. Hon är inte ett dugg blyg men har heller inget behov av att gosa och kela med tvåbeningar, bara med fyrbeningar, där hon har massor av vänner. Hon sover aldrig ensam utan delar gracerna mellan korgarna - ju trängre ju trevligare! Lilla Pluttan älskar rå mat och är väldigt van vid hundar och att leva i stor grupp. Vill du ge henne ett nytt hem?

Lisa

Hona ca 8 years 7 months.

(Från Innerstaden, Visby) - Lisa bor på kontoret och är Volgas största groupie! Där Volga är, ja, där är Lisa också. Volga fräser gärna på oss när hon tycker att vi är för närgångna men hon delar gladeligen personalutrymmena och sover lugnt vidare när kommer på lunch. Hon tassar alltid fram när hon hör att det vankas godis och äter tacksamt upp allt som bjuds. Lisa vill gärna flytta tillsammans med Volga eller till en annan snäll katt som vill dela sitt liv och hem med henne.

Lova

Hona ca Senior.

(Från Lärbro) - Lova ses så gott som alltid buffla med sin pojkvän Tommy. Hon är gärna med när han kelar med oss andra men vill helst inte att vi tar på henne, även om hon svassar kring benen på oss. Lova skulle bli en ypperlig stallkatt och med rätt förutsättningar inser nog även hon att det är rätt så mysigt att bli kliad under hakan. Hon vill helst flytta med Tommy men skulle nog hitta nya kompisar snabbt om de bara är snälla mot henne.

Måns

Hane ca 11 years 11 months.

Måns är en av de coola grabbarna. Ni vet, en av de där som inte bevärdigar en med ens en blick. Ja, såvida man inte har något gott att bjuda på, då duger man minsann! Måns tillbringar mestadelen av sin tid med sina polare, de andra coola grabbarna. Han är inte ett dugg rädd, bara ointresserad. Vill inte bli pillad på men om man insisterar får man en "vad-skulle-det-där-vara-bra-för"-blick efteråt. Kanske följs det även av en protestpink i ett hörn om man har otur... Jo, Måns är en riktig karaktär. Too cool för school, typ. Vill du bli hans slav? Välkommen att höra av dig till oss! ;-)

Mangus

Hane ca 7 years 3 months.

(Från Kappelshamn) - Mangus bor på kontoret med sin bästis Vishnu. De ses ofta kroka svans när de knaprar tillsammans på en hög hylla. Mangus är egentligen kelig men tycker det är lite rörigt när det är för många tvåbeningar inne på lunchen eller fikat. Han sparar gosandet med oss tills det är lugnt men då dreglar han gärna loss lite. Mangus behöver lite tid i ett nytt hem innan han visar sin bästa sida men är väl värd väntan! Han behöver möjlighet att kunna gå ut när han landat och tar gärna med sig Vishnu i en flytt om han får.

Mario

Hane ca Adult.

(Från Ekeby) - Mario är en oerhört vacker katt som kommer jättebra överens med alla andra katter på avdelningen. Han går fritt på gården men tycker att det är skönast när personalen har städat klart inne hos honom. Han vill ännu inte låta sig klappas men i rätt hem kommer han inse att det är mysigt att buffla huvud med fler än de fyrbenta kompisarna.

Meja

Hona ca 1 year 7 months.

Meja är en vacker liten tjej som gärna springer ifrån oss människor om vi kommer för nära. Vi har en del jobb kvar att visa henne att vi inte är ett dugg farliga, men hon är ung och vi har tålamod, så det kommer förhoppningsvis att släppa snart. Kanske vill du ge henne en chans redan?

Minou

Hona ca Adult.

(Från Hemse) - Minou blev matad under utetrappan hos en familj tills vi hade plats på katthemmet för henne. Hon har stor integritet och vill inte att vi försöker klappa på henne men ligger gärna kvar och sover när vi arbetar kring henne. Hon har egentligen inga andra kompisar utan sköter sig själv men är glad åt lite godis då och då. Minou har vackra ögon som följer oss från favoritplatsen när vi rör oss i lokalen.

Morris

Hona ca 13 years 11 months.

Morris är en lugn och behaglig dam som är van att leva med både hundar och många andra katter. Hon är orädd men ganska ointresserad av mänskligt sällskap eftersom hon är så trygg i sig själv. Hon har många kompisar och gillar att gå in och ut i rastgården mest hela dagarna, eller jaga efter laserpricken en stund ibland.

Mysnos

Hona ca 10 years 7 months.

(Från Valleviken) - Mysnos är katten vi alltid kan släppa in för att välkomna en ny individ i stallet. Hon är mjuk, snäll och klok och förmedlar ett lugn kring sig. Hon är omtyckt av alla och bor kvar på katthemmet för att vi länge inte ville separera henne från sin mamma och bror. Mamma Valerie finns nu inte längre i livet och brorsan Ruter och Mysnos har växt ifrån varandra (även om de ännu gärna umgås) så nu letar Mysnos efter ett hem där hon kan få massor av kärlek och gos. Hon vill gärna ha kattsällskap och möjlighet till utevistelse, kanske en innätad balkong kan duga? Vill ni ha en kärvänlig kompis så kom och hälsa på denna underbara lilla tjej!

Neon

Hane ca 7 years 4 months.

Neon, vår snygga grabb som hade fått hybris om han sett sin egen tapet på loppisen i stan.... ;-) Neon är en glad och trevlig kille som gärna både kelar och leker med oss. Han är en enorm gottegris och tillåter nog att vi gör nästan vad som helst om han bara får smaka (mer, mer, mer, meeeer!!!). Neon har många kompisar och tycker ännu om att retas med syrran Nickel. Han vill gärna ha annat kattsällskap och möjlighet till utevistelse i ett nytt hem.

Nickel

Hona ca 7 years 4 months.

Nickel är en riktig sötnos som gärna svassar kring benen. Hon klättrar ofta ut ur rastgården för att ta sig en liten truddelutt på gården. Ser hon att man är i Spinnis rastgård klättrar hon raskt tillbaka in dock för att inte missa samvaron och godisutdelningen. Hon är lite försiktig men kelar gärna när hon litar på en person. Man ser att hon jamar och kan inte göra annat än att älska hennes söta pip som kommer ur munnen. Nickel umgås med de andra katterna men har ingen bästis. Hon vill flytta till ett hem där hon får gå ut och där hon blir älskad dagarna i ända.

Olivina

Hona ca Senior.

(Från Gråbo, Visby) - Lilla Olivina är nog den sötaste katten på hela katthemmet! Hon har korta, korta ben som hon trippar fram försiktigt på när hon ser att det vankas mat, eller, ännu bättre, skinka! Olivina går fritt på gården och springer gärna mellan de båda stallarna för att få en extra portion mat utanför dörren. Hon har gjort stora framsteg från att vara jätteskygg till att nu komma fram och nosa på handen och tigga godis. Med lite mer tid kommer hon säkerligen inse att det är supermysigt att kela också! Kan du ge henne den tiden?

Oregano

Hane ca Adult.

(Från Rone) - Oregano är en superkelig kille som gärna kommer fram när det vankas godis. Han har många kompisar och trivs med att ströva fritt på hela fastigheten. Han är lite blyg i början och tycker inte om att bli instängd men skulle bli en jättemysig familjemedlem i ett lugnt hem där han har möjlighet till utevistelse och kattsällskap.

Pluto

Hane ca 14 years 11 months.

(Från Klintehamn) - Pluto är en skröplig äldre herre som till fullo njuter av livet. Han älskar god mat, en grundlig kelstund och ett rally på mattan efter laserpricken. Han har FORL och kommer behöva dra ut några tänder emellanåt för att slippa ha ont. Pluto är en av de första som vaggar fram till oss när vi kommer in på avdelningen. Myskille!

Pussi

Hona ca 18 years 7 months.

Pussi har uppnått den respektingivande åldern av 18 år, men ingen tror oss när vi säger det. Hon ser inte en dag äldre ut än åtta och visar inga som helst tecken på att bli gammal. Hon är pigg och alert, i jättefint skick och utan någon sjukdomsbild. Pussi är tam och kelig och kom till oss när hennes ägare dog. Hon kastrerades nyligen och kan nu äntligen känna sig pensionerad vad gäller att vara mamma. Fortsätter hon så här kommer hon förmodligen bli världens äldsta katt! Pussi söker sitt egna hem, hon har inga behov av annat kattsällskap men vill väldigt gärna ligga i famnen och kela. Hon gillar mat och godis och vill absolut vara med när det händer saker! Vill du älska henne?

Ruter

Hane ca 11 years 7 months.

(Från Valleviken) - Ruter är katthemmets Casanova. När inte tjejerna flockas kring honom så är det grabbarna som gärna vill ha lite av hans uppmärksamhet. Ruter rör sig gärna kring oss men ger oss en förnärmad blick och går undan om vi försöker att pilla på honom, för, nej, nej, vi tvåbeningar är inte värdiga hans uppmärksamhet minsann! I rätt hem kommer han säkerligen att dela med sig av sin tid och tillåta och även njuta av lite kel dock. Ruter vill absolut ha kattsällskap i ett nytt hem, gärna med möjlighet att ligga och steka i solen också.

Sarah

Hona ca Adult.

(Från Dalhem) - Sarah är en gullig tjej som är kompis med alla fyrbeningar på avdelningen. Hon ligger gärna kvar och tittar på oss andra när vi rör oss utanför men går helst ut när vi gör våra sysslor under dagen. Sarah är ganska blyg och skulle nog passa bäst som stallkatt.

Snickers

Hane ca 7 years 3 months.

Vägen till Snickers kärlek och tilltro går genom råa köttbitar och kycklinghjärtan. Frestar man med det får man nog göra vad man vill med denne herre. Han charmar all personal och blir gärna omkringburen för lite dreglande kel när det är lugnt. Han tycker rastgården är alldeles för liten och svingar sig smidigt ut för att kunna springa i skogen bakom katthemmet. Snickers har FORL och behöver troligtvis dra fler tänder framöver. Är man villig att ha koll på hans mun och ta honom till veterinär vid behov så får man världens linsluns och spelevink till katt. Man kan inte göra annat än att älska denna kille!

Sonja

Hona ca 6 years 5 months.

Sonja bodde länge i ett av våra stödhem och kelade gärna med matte. Hon blev tyvärr mobbad av en annan katt där och vi gjorde bedömningen att hon skulle få det bättre på katthemmet i väntan på ett nytt permanent hem. Sonja är supergosig när hon väl har landat och behöver ett lugnt hem, kanske med en annan snäll katt och en innätad balkong.

Spoky

Hane ca 10 years 7 months.

Spoky är en ståtlig och mjuk herre som klarar den delikata balansen mellan att vara en av grabbarna i gänget och samtidigt en uppmärksam pojkvän till Isabella. Han är trevlig och kelar med oss när vi ger honom tiden han behöver för att utvecklas vidare. I rätt hem blir han en älskad familjemedlem, gärna med annat kattsällskap (helst Isabella såklart).

Stoffe

Hane ca 5 years 5 months.

Stoffe är en välmående herre i sina bästa år. Han är omtyckt av alla och trygg i sig själv. Han kelar med oss tvåbeningar när han känner för det och struntar fullkomligt i oss när han inte vill umgås, en grabb med integritet helt enkelt. Stoffe vill gärna ha tillgång att kunna gå ut och minst en annan katt att buffla huvud med.

Tabasco

Hane ca 16 years 11 months.

Tabasco är en lite försiktig herre som är älskad i gruppen. När han inte ligger och sover tillsammans i en enda stor klump med grabbarna grus så ser man honom huvudbuffa dem istället. Vi får kela och gosa med honom när det är lugnt i stallet, lättast går det såklart med lite godis son incitament.

Tin-Tin

Hane ca 7 years 3 months.

Tin-Tin kommer och går som han själv behagar. Han har sitt revir i skogen bakom stallarna och tillbringar stora delar av dagarna där. På kvällarna kommer han gärna in och sover själv eller tillsammans med sin flickvän Beatrice. Han är trygg i sig själv och har inget behov av att kela med människor. Han skulle trivas i ett hem där man respekterar det och skulle troligtvis utvecklas till att tillåta klapp emellanåt. Annars skulle han vara en perfekt stallkatt.

Tommy

Hane ca 7 years 3 months.

(Från Boge) - Tommy är en kelig och trevlig kille som alltid kommer fram och rullar på marken framför oss för att charma till sig lite kärlek. Han är fullt hanterbar och kommer bra överens med alla - utom hundarna på gården... Han har tidigare delat sitt liv med hundar utan problem men utmanar gärna våra personalvovvar emellanåt. Han bör därför inte flytta till ett hem med hund men kan nog funka i de flesta hem utöver det. Han vill väldigt gärna ha med sig sin flickvän Lova men kärar nog ned sig på nytt om det finns en annan söt och trevlig liten tjej i familjen. Tommy vill ha möjlighet till utevistelse.

Trulle

Hane ca 12 years 11 months.

Trulle, vår dominante hane i Spinnis stall. Han är omtyckt av alla han gett tillstånd att flytta in i hans domäner och ses ofta, ofta huvudbuffa med de andra grabbarna. Han kelar lika gärna med oss tvåbeningar och är en av de få som vi anser fullt hanterbara. Dock revirmarkerar han gärna - det är ju trots allt "hans" stall... Troligtvis slutar han med det i ett hem där flocken är stabil men kanske skulle han passa bäst som stallkatt tillsammans med någon eller några av sina andra kompisar? Kan ni ge honom det?

Tuttifrutti

Hona ca 5 years 11 months.

Tutti är en nätt liten tjej som väldigt gärna kommer och kelar när vi har besök. Hon mobbar vissa individer och blir själv mobbad av andra och skulle troligtvis må bra som ensamkatt eller tillsammans med en snäll individ som är trygg i sig själv och därför inte mottaglig för mobbing. Tutti har bott i hem men kommit tillbaka då hon längtat ut. Hon behöver en ganska lång tid för att landa på ett nytt ställe men det är värt väntan om man kan ge henne det tålamodet och förståelsen.

Ulla

Hona ca 11 years 11 months.

Ulla gör inte mycket väsen av sig utan trivs med sitt liv på katthemmet. Helst njuter hon ute i den stora rastgården eller på en mjuk och varm plats mitt mellan sina kompisar i sov-vagnen. Hon kelar med oss ibland när det är lugnt men är lika glad om vi ger henne lite räkost istället.

Vectra

Hona ca Senior.

(Från Vibble) - Vectra är en söt dam som tar lätt på livet. Hon kommer överens med de flesta och vet att uppskatta det vi tvåbeningar kan ge henne. Vectra går gärna ut i ett nytt hem.

Vide

Hane ca 8 years 7 months.

(Från Klintehamn) - När Vide är hemma hörs alla i personalen sucka över hur snygg han är. Alla är kära i Vide och han är absolut öppen för lite smicker. Får han godis tillåter han sig att klappas försiktigt efter ett tag men han föredrar de fria vidderna och är ofta på äventyr någon vecka i taget. Han behöver absolut ett hem på landet med möjlighet att få gå ut när han väl vet var han bor och får mat. Får han det tillsammans med lite idogt godisfjäskande blir han säkerligen en väldigt trevlig familjemedlem hos någon som förstår att han är trygg i sig själv och egentligen inte har behov av en tvåbening för att njuta av livet. Är du den personen?

Viggo

Hane ca Adult.

(Från Vibble) - Viggo kom in tillsammans med sin syster, Vivan, och de umgås ännu flitigt. Viggo är dock en av de coola grabbarna och bufflar gärna huvud med sina andra kompisar också. Viggo är kelig med oss ibland och skulle bli en väldigt trevlig familjemedlem i en lugn familj med minst en annan katt som sällskap.

Viola

Hona ca 10 years 11 months.

Man ska såklart inte generalisera men Viola är en "typisk svart sköldpadda"... hon är egen och sur och det tog väldigt långt tid innan hon bevärdigade de andra katterna hennes tid och uppmärksamhet. Vi människor är fortfarande inte värda att ödsla tid och energi på. Hon vet ju att hon får mat och rent ändå så varför göra sig till? Viola sammanfattar skillnaden mellan hund och katt och visar att alla katter helt klart är sina egna individer och att de inte lägger tid på något som inte intresserar dem. Är du tillräckligt självsäker för att bli Violas betjänt? Hör av dig!

Vippe

Hane ca 8 years 11 months.

(Från Vibble) - Vippe är en enögd, tjock charmknutte. Han är kompis med de flesta men retas gärna om någon är lite osäker. Han kelar gärna och får den största motionen när han kommer springandes för att få lite godis. Vill du ge Vippe ett hem hos dig?

Vishnu

Hane ca 8 years 6 months.

(Från Vallstena) - Vishnu är en intressant kille. Han vill, vill, vill så gärna vara kompis med de tuffa grabbarna och har äntligen hittat en bästis i Mangus. Vishnu bor på kontoret och är nyfiken på vad vi tvåbeningar pysslar med men han har ännu inte riktigt vågat sig på en kel. Han ses ofta ute på gården men man hittar honom alltid i personalrummet tillsammans med Mangus när det vankas mat på kvällarna. Vi tror att Vishnu nog skulle kunna tänka sig ett lugnt hem på landet, helst med Mangus som sällskap, men ett stall skulle säkerligen fungera bra också. Kan du erbjuda honom det?

Vivan

Hona ca Adult.

(Från Vibble) - Söta och gullig Vivan är den första som kommer fram och hälsar när vi kommer. Hon kelar och gosar gärna med både oss och de andra katterna. Hon äääälskar laserpekaren och skulle nog kunna trivas som innekatt, även om hon gärna är ute i den stora rastgården med. Hon vill ha kattsällskap i ett hem där man kan ge henne lite tålamod och mycket kärlek, inte bara i början utan hela livet. En liten gosfia som bara väntar på att få bli älskad av någon!

Volga

Hona ca Senior.

(Från Vibble) - Vindtyriga Volga är en charmig och busig liten dam som delar kontoret med oss och de andra kissarna. Hon kommer gärna och kelar, kelar, kelar och drar alltid en busrunda på kvällarna. Hon leker gärna själv men har tagit sig an sitt största fan Lisa, som hon ofta ses sovande med. Volga har inga tänder kvar och har troligtvis något kroniskt problem med bronkerna som gör att det är lite tungt att andas ibland. Hon mår dock bra med hjälp av kortisondepåer och när det är dags för dem passar det bra att passa på med lite pälsvård hos veterinären. Volga är älskad av oss alla men förtjänar ett eget hem där hon kan få sova i sängen om hon vill. Volga trivs bäst som innekatt och går endast ut ibland när det verkligen blivit sommar.


GOTLANDS KATTHEM
ADOPTERA DIN KATT FRÅN OSS - info@gotlandskatthem.se